Гостите от Търговище обаче имат малак повод за радост - след цели 4 мача (360 минути) "гръмотевиците" дочакаха историческия си първи гол в родния елит. По ирония на съдбата, негов автор стана чужденец - египтянинът Мохамед Тауакол.

Локо имаше игрово преимущество през целия двубой и поведе рано-рано. Марчо Дафчев центрира от фаул и Кристиян Добрев отклони топката за 1:0 в 6-ата минута. В 23-ата Николай Петров сътвори огромна глупост и остави Светкавица с десет души. Халфът се скара с рефера заради негово отсъждане, за което получи жълт картон. Той обаче не се успокои и продължи да репликира съдията, което му спечели изгонване.

В 35-ата мин. пък Локо вече водеше с 2:0, като този път се разписа Горанов, засичайки с глава центриране на Дафчев от корнер. Малко след почивката настъпи и звездния миг на Тауакол, който намали резултата - 2:1, предаде ТопСпорт.

"Железничарите" обаче не се стреснаха и до края на мача вкараха още два гола чрез Мешич и Йорданов, а удариха и една греда.

След днешния успех Локомотив е в средата на таблицата, а Светкавица остава здраво на дъното без нито една спечелена точица.