Лондончани имаха превес през по-голямата част от срещата и само липсата на точност в заключителната фаза ги лиши от по-изразителна победа.

Капитанът Джон Тери откри резултата в 18-ата минута, когато се разписа от малък ъгъл с точен удар с левия крак. Малко преди това Хуан Мата удари страничната греда след изпълнение на свободен удар.

В началото на втората част изненадващият титуляр Даниел Стъридж удвои аванса на Челси. Тъмнокожият нападател бе изведен по отличен начин от Раул Мейрелеш и останал сам срещу вратаря на Съндърланд отправи ефектен удар с пета, след което топката се оплете в мрежата.

Мениджърът на Челси Андре Вилаш-Боаш реши да остави на резервната скамейка най-скъпият трансфер в историята на Висшата лига - Фернандо Торес. "Ел Ниньо" се появи на терена в последните десетина минути, но почти не игра с топката.

В последната минута на срещата домакините стигнаха до почетен гол, дело на резервата Вон Джи. За повече обаче момчетата на Стив Брус нямаха сили и време.

Благодарение на победата Челси събра на сметката си 10 точки. Лидер е Манчестър Сити, който има пълен актив от 12 точки, съобщи ТопСпорт.