Дебют за домакините записаха новите попълнения Пер Мертезакер и Микаел Артета, акостирали на "Емирейтс" в последния ден от трансферния прозорец срещу общата сума от 18 млн. лири.

Единственото попадение в Лондон обаче дело на отдавна подвизаващия се в Арсенал руснак Андрей Аршавин, който се възползва от груба грешка на стража на "лебедите" Мишел Ворм и донесе трите точки на своите с попадение в 40-ата минута.

Голът обаче ще тежи именно на вратаря на гостите, който хвърли топката в гърба на свои съотборник, а после тя попадна у Аршавин и той необезпокояван я прати в мрежата му.

Така Суонзи остана без отбелязан гол във Висшата лига и с общо две точки от първите четири кръга, макар че удар на Скот Синклер през първата част срещна гредата, но пък после и "топчиите" нацелиха стълба след шут на капитана си Робин ван Перси.

Арсенал пък вече има четири точки, след като преди този успех бе с едва една в своя актив.

Друг лондонски тим – Тотнъм, също се поздрави с победа, след като спечели с 2:0 визитата си на Уулвърхемптън.

Голов дебют за "шпорите" записа играещият под наем от Манчестър Сити нападател Емануел Адебайор, който откри резултата в 67-ата минута, преди Дефоу да оформи крайното 2:0 десет минути преди края на редовните 90.

Това бе първо поражение на "вълците" през този сезон и също така първи точки за "шпорите", които преди срещата заемаха последната позиция във временното класиране без точков актив, съобщи Novsport.