Интересното в този мач бе, че каталунците поведоха с 2:0 с голове в разстояние само на 2 минути, а баските изравниха по абсолютно същия начин, но в началото на втората част.

Мачът започна със силен натиск на Барса, въпреки че Меси, Иниеста и Вия бяха на резервната скамейка.

В 10-ата минута, след многоходова акция, Фабрегас копна магично за Санчес, който подаде за Шави на празна врата и за Ернандес остана най-лесно – да изведе "блаугранас" напред в резултата.

Още след изпълнението на центъра Барса открадна топката от своя противник и Фабрегас изведе Педро в пеналта, нападателят стреля, но стражът на домакините спаси, а при добавката Сеск не сбърка, удвоявайки преднината на своите.

След това попадение гостите намалиха оборотите, въпреки че продължаваха да владеят изцяло инициативата. До края на полувремето се запомни само един удар на Прието, който обаче бе спасен с лекота от Виктор Валдес.

Втората част също започна със спокойна игра на шампионите и пропуск на Педро, чийто удар бе спасен от стража на баските.

Така се стигна до 59-ата минута, когато Агирече засече с глава центриране на Прието и върна Реал Сосиедад в мача.

Само след 60 секунди баските нанесоха и втори тежък удар на каталунците, след като Агирече шутира с десния крак, кълбото срещна напречната греда, но при добавката Гриесман с глава реализира за 2:2.

След гола "блаугранас" вдигнаха оборотите, но няколко пропуска направи влезлият като резерва – Давид Вия.

В последните 20 минути идеите в атака на Барса просто секнаха, въпреки че не терена вече се бяха появили и Меси и Иниеста. До края на мача нов гол не падна и така Реал Сосиедад хвърли бомбата на 3-ия кръг, завършвайки наравно 2:2 с отбора на Барселона, предаде Novsport.