От Областната дирекция на МВР-Перник призоваха футболните фенове за здрав разум, за да бъдат избегнати нежелани инциденти и последствия.

"Няма как да не осъдя вандалството, станало преди ден на стадион "Миньор", но апелирам привържениците ни да не се поддават на провокациите. Разбира се, осъждам проявата на хора от агитката на Левски, които надраскаха стадиона ни. Едва ли така са помогнали на футболистите си да играят по-добре, но инциденти по време на мача биха довели до наказания, а те се отразяват на отбора. Не е приятно да домакинстваме извън Перник. Привържениците ни сами се убедиха в това от началото на сезона. А и защо да плащаме наеми на другите клубове, вместо да си правим футболни празници на нашия стадион. Миньор е на град Перник!", заяви изпълнителният директор на клуба ген. Йордан Димитров преди вчерашната тренировка на "жълто-черните", предаде Novsport.

Стадион "Миньор" ще отвори врати днес два часа преди началото на мача от 5-ия кръг на А група между Миньор и Левски, който започва в 17:00 часа. От ръководството на перничани призоваха феновете да влизат по-рано в съоръжението, за да не се образуват струпвания пред входовете в последния момент. Касите също ще отворят в 15:00. Домакините увериха, че интересът към срещата е огромен и стадионът ще се пука по шевовете. Цените на билетите са с цена 10 лева, а всеки запалянко на Миньор, закупил си пропуск, ще получи и шапка.