- Защо отиде да работиш толкова далече от Аржентина?

- Просто си търсех работа и я намерих в Дубай. Откакто съм тук, не съм пропуснал нито една минута от тренировките, въпреки че навън стига до 54 градуса. Не се оплаквам от нищо, доволен съм от местните хора. Арабите са много дружелюбни, момчетата в отбора се стараят... Добре съм, сега работя здраво.

Нали толкова се говореше, че в националния на Аржентина не се работи? Глупаци. Какво очакват от един селекционер, който събира футболистите 3 дни преди квалификациите? Да ги научи да играят футбол ли? Просто ги кара да си починат, защото са пътували 12 часа. Питаха ме защо играчите не тренирали сутрин. Ами как да тренират, като са си дошли в 7 сутринта?  

- Успя ли да гледаш контролите на Аржентина в Калкута (б.р. - с Венесуела 1:0) и в Бангладеш (Нигерия 3:1)?

- Не, не, вече не гледам... Откакто си тръгнах, не съм гледал националния отбор на Аржентина. И не вярвам, че някога пак ще го гледам. Не ми влияе добре.

Има играчи, които все още страдат по твоя престой в националния...

- Никой с нищо не ми е длъжен. Дадох живота си за футболистите и те дадоха своя за мен. Не успяхме да зарадваме Аржентина така, както искахме - да занесем вкъщи световната купа... Но никой не дължи нищо на никого. Дадохме всичко, което имахме. Можем спокойно да се гледаме в очите.

- Възможно ли е да получиш втори шанс?

- Сега имам друга цел - да направя нещо голямо с Ал Васъл. Искам да гледам как расте Бенхамин (б.р. - синът на Серхио Агуеро и внукът на Марадона). Не желая да се връщам в националния, нито да сменям Грондона (б.р. - шефа на футболната федерация на Аржентина), нито да взимам заплатата на Билардо (директора на националните гарнитури). Искам да ме оставят на мира, да работя спокойно, да съм далече от тези лоши хора.  

- Прочете ли изявлението на Меси, че не му е нужно да гледа записи с играта на Пеле, за да разбере, че ти си по-добър?

- Ха-ха. Пеле ще е бесен. На Меси ще му се наложи да го гледа на черно-бели кадри. Пеле не може да се примири, че вече спорът за това кой е най-добър е между Марадона и Меси, а него го няма.  

- Съгласен ли си с решението на новия селекционер Алехандро Сабея да направи Меси капитан на Аржентина?

- Да, но нека да кажем кой пръв направи Меси капитан. Той носеше лентата още при мен в някои мачове. Иначе ми се струва страхотно, че Сабея е направил своя избор, че се е спрял точно на Меси, но при мен капитанът беше Масшерано. Всеки е свободен да прави избор.

- Изненада ли те начинът, по който завърши Батиста?

- Вече съм му простил... Предварително знаех, че ще го изритат по този начин. Но затова сме големи мъже -трябва да сме ваксинирани срещу всичко. Той просто бе поредният, използван от Грондона. Нека пак да кажем истината - това е човекът, който управлява националния отбор. Всички трябва да стоим мирно с наведени глави и да сме съгласни.

- Какво мислиш за назначението на Сабея?

- Не знам, не знам... Иска ми се да чуя обяснението му защо си тръгна от Естудиантес, въпреки че всички искаха да остане. След това мога да обясня защо е в националния.