Апелативният съд в Италия определи дата, на която ще бъде решена съдбата на местния футболен гранд Ювентус.

Припомняме, че "бианконерите" останаха без 15 точки от актива си, след мащабно разследване и обвинения във финанзови измами, свръзани с подаването на грешни данни за трансфери.

След обжалване обаче Спортният съд в страната пренасрочи делото към по-висша инстанция и временно върна тези 15 точки в актива на Ювентус.

Така от средата на таблицата "бианконерите" се върнаха в челото и четири кръга преди края на сезона заемат втората позиция в ожесточената битка за място в зона Шампионска лига.

Сагата обаче не е приключила, защото тепърва Апелативният съд ще решава каква да е съдбата на клуба.

Италианските медии съобщават, че по делото са се появили нови доказателства, които смекчават вината на Ювентус и е малко вероятно клубът отново да бъде лишен от 15 точки.

На този етап най-тежката санкция изглежда отнемане на 9 точки, но не е ясно дали това ще стане за настоящия сезон, или Юве ще започне новата кампания с отрицателен актив.

Ако Ювентус бъде лишен с 9 или повече точки през настоящата кампания, това автоматично ще прати тима на седмата позииця без релани шансове за Шампионска лига, което от финансова гледна точка би имало ужасяващ ефект.

В последните седмици на места се появяваха информации за евентуално изваждане на "бианконерите" от елита, но поне на този етап провиненията на клуба не са толкова сериозни, че да водят до лишаване от професионален статут.