Атака с лазери ала "Междузвездни войни" забърка мегаскандал в плейофа за класиране на Мондиал 2022 между Сенегал и Египет.

Сблъсъкът бе решен от изпълнение на дузпи, а фаталният пропуск за "фараоните" бе дело на суперзвездата Мохамед Салах. Кадрите от изпълнението му обаче предизвикаха гигантски отзвук, защото преди изпълнението цялото лице на нападателя е заслепявано с хиляди лазери.

От федерацията на Египет пуснаха официална жалба до ФИФА и настояват двубоя да се преиграе, но шансът за успех е минимален.

Освен това, гостите са приложили снимки и видеоклипове как автобусът на отбора е атакуван с летящи предмети - предимно камъни. Има и оплакване за атаки на расова основа.

Самият Салах отказа коментар за спорната ситуация.

Любопитното е, че това е втори тежък удар за Египет от Сенегал само в рамките на малко повече от месец. Тимът на Садио Мане първо победи този на Салах във финала за Купата на африканските нации, а след това го изхвърли от битката за класиране на световното.

Лазерната атака към Мо предизвика широк отзвук и в Англия, където той носи екипа на Ливърпул.

Опасенията са, че хилядите лъчи не само са заслепили играча преди изпълнението на дузпата, но може и да са увредили зрението му. Затова се очаква Салах да мине медицински преглед при завръщането си на Острова.