39-годишният Рафаел Маркес ще отиде на петото си Световно първенство.

Прекаралият 7 години в "Барселона" бранител, бе включен в списъка от 23-ма играчи, които ще представляват Мексико на Мондиала в Русия.

Маркес е капитан на отбора, а голяма част от съотборниците му са били малки деца, когато той дебютира за родината - на 5 февруари 1997 г.

Той има впечатляващите 144 мача и 19 гола за Мексико, като е считан за един от най-великите футболисти в историята на страната.

Embed from Getty Images

Мондиалът в Русия ще е негов пети, което го нарежда до сънародника му Антонио Карбахал, немецът Лотар Матеус и италианецът Джанлуиджи Буфон на първото място в тази класация.

Като прибавим и континенталните първенства на Северна и Южна Америка, на които Мексико участва, то Рафа Маркес е бил на 18 големи първенства в кариерата си.

В момента той е футболист на родния си "Атлас".

Мексико е в група с Германия, Швеция и Южна Корея. Ако Маркес влезе в игра срещу Бундестима, той вероятно ще трябва да пази Тимо Вернер, който е бил на 10 месеца, когато Маркес е дебютирал за Мексико.

Embed from Getty Images

Маркес обаче няма да бъде най-старият на Мондиала.

В състава на Египет бе повикан 45-годишният Есам Ел-Хадари. Той е истинска легенда в родината си, със своите 157 мача и три титли от Купата на Африка.

За него това ще бъде първо Световно първенство, а в групата на Египет попадна и суперзвездата Мохамед Салах, който все още се възстановява от контузия.