Атлетик (Билбао) се класира на финал за Купата на Краля и мечтае за първи трофей от турнира от точно 40 години насам.

Класирането на финал се случи по-изключително категоричен начин, с победа от 3:0 в реванша срещу Атлетико (Мадрид) и общо резултат 4:0 от двата мача.

Така Атлетик, който е вторият най-успешен тим в турнира, се класира за своя финал №40. Баските имат 23 трофея, но последният от тях дойде едва преди 40 години - през 1984-а.

От онзи мач срещу Барселона преди 40 години последваха още шест финала, пет от които в последните 15 години, но всички те бяха загубени от баския тим.

Всичко на реванша на "Сан Мамес" бе решено през първата част от братята Уилямс. След аванс от 1:0 от първия мач, още в 13-ата минута Атлетик поведе и в реванша.

Нико Уилямс асистира на по-големия си брат Иняки за, а в края на полувремето Иняки върна жеста на Нико. Двамата си размениха ролиите на асистент и голмайстор за второто попадение, като при вече общ резултат от 3:0 особена интрига нямаше.

Гурусета покачи на 3:0 на "Сан Мамес" в 61-ата минута, като по този начин с общ резултат 4:0, Атлетик заслужено отиде на финал.

Той ще се проведе на 6 април в Севиля, като съперник на баските ще е отборът на Майорка, който от своя страна вече 21 години чака нов трофей от надпреварата.