Пълният стадион в Тбилиси ще аплодира на крака Тодор Неделев, национала на България, по време на мача от Лигата на нациите довечера.

Срещата Грузия - България е от 19 часа и ще се предава по БНТ 1 и БНТ 3, а халфът на националния ни тим няма как да е на стадиона, защото е в болница в грузинската столица.

В петък вечерта Неделев пострада тежко при катастрофа с автобуса на отбора ни, бе опериран заради черепна травма и се възстановява в клиниката.

Състоянието на Тодор е стабилно, той ще остане десетина дни в болницата и няма да се прибере с отбора. Вероятният срок за възстановяване е поне 4 месеца, но след това лекарите ще имат думата дали е рисковано дали отново да е на терена.

Грузинските фенове, изкупили всички близо 54 хиляди билета за мача, се наговарят да аплодират на крака българския №8 в осмата минута на срещата. В страната новината предизвика също немалък шок, както и у нас.

И така е решено да бъде направен жест към играча на гостите, с който да му бъде показана подкрепата на местните фенове за него. За това съобщават медиите в Тбилиси.

България ще търси първа победа в турнира за тазгодишното издание, след като дотук имаме две равенства 1:1 със Северна Македония (у дома) и Гибралтар (навън), а грузинците ни разбиха с 2:5 в Разград.