Германия продължава да демонстрира сериозни проблеми само 7 месеца преди Евро 2024, на което страната е домакин.

Биндестимът падна у дома с 2:3 от Турция в Берлин, като разочарова феновете си с характерните грешки в защита. Двубоят бе първи в Германия за новия селекционер Юлиан Нагелсман, който обаче нямаше никакви поводи за радост.

Немците не бяха губили от турците от 18 години (1:2 на 8 октомври 2005), а за последно паднаха от този съперник у дома през 1951-ва. Ферди Кадиоглу, Кенан Йълдъз и Юсуф Сари от дузпа вкараха за гостите, а за домакините се разписаха Кай Хаверц и Никлас Фюлкруг.

Германия ще играе срещу Австрия във Виена във вторник, докато Турция на селекционера Винченцо Монтела вече се класира за Евро 2024 и ще гостува на Уелс в Кардиф, за да си осигури първото място в групата.

"Направихме нещата твърде лесни за тях, пуснахме елементарни голове. Някои от играчите не достигнаха емоционалното ниво, необходимо за този мач, и не стигнаха до лимита си. Ако бяхме "убили" мача в първите десет минути, резултатът щеше да е различен", коментира след мача Нагелсман.

Немските медии пък са категорични, че каквото и да се случи до Европейското, спецът със сигурност ще води тима на финалите.

Getty Images