Адвокатът на ЦСКА - Станислав Трендафилов, разясни пред "Тема Спорт" ситуацията около новия стадион след вчерашната среща между представители на клуба и министъра на спорта Весела Лечева.

Трендафилов заяви, че е удовлетворен от срещата и в рамките на следващата седмица трябва да бъде подписан меморандум между двете страни, който да уточни конкретните действия по задвижване на проекта.

Той разкри, че хората в министерството подкрепят проекта и няма съмнение, че той ще се реализира.

Според неговата прогноза, през пролетта ЦСКА спокойно ще може да започне реални действия по изграждането на нов стадион.

"В момента, в който г-жа Лечева стъпи в министерството, беше назначена цялостна проверка на отношенията между ЦСКА и "Сердика Спортни имоти". Тя завърши и вече има назначена работна група, която работи конкретно за проекта за реконструкция на стадион "Българска армия", за да можем да се движим напред.

Имаме уверение, че те изцяло подкрепят проекта. В най-близко бъдеше, говорим за следващата седмица, трябва да се подпише меморандум или предварителен договор, който да очертае конкретните стъпки във връзка с проекта. А именно - внасяне на документация, последващи стъпки от страна на държавата и от страна на ЦСКА. За да може, живот и здраве, в идния месец да внесем нужните документи и да чакаме одобрение на самите проекти. И догодина да започнем с реални действия тази реконструкция.

Именно затова аз съм изключително удовлетворен от тази среща, която се проведе. Госпожа Лечева много прецизно е набелязала нужните стъпки и резултатите от нейната проверка са напълно точни. Сега целта на последващите ни действия е да подпишем споменатия меморандум, който да задължава и двете страни за конкретни стъпки във връзка с проекта, защото знаете, че ние сме доста напред и в проектиране, и в цялостно подготвяне на плана. Така всяка страна ще има задължителни стъпки, които трябва да извърви, за да стигнем до желания резултат. От страна на министерството виждам наистина подпомагане и осмисляне на този проект и изразена пълна подкрепа.

От чисто юридическа гледна точка считам, че оттук нататък всъщност правим стъпка напред. Вместо да изчакваме едни срокове, които бяха залегнали в предишните ни разговори с министерството, отиваме на етап, при който ще подпишем конкретен меморандум, за да сме сигурни и двете страни в осъществяването на проекта. Както е известно, в момента ЦСКА прави огромна инвестиция, свързана с цялостното планиране на проекта, която досега по никакъв начин не ни беше гарантирана. Нямахме конкретен документ, определящ конкретните стъпки след входирането на този идеен проект, за който ние сме поели ангажимент. Сега минаваме стъпка напред", сподели той.