Кристиян Малинов от ЦСКА действително е в полезрението на шотландския колос Рейнджърс. Това потвърди агентът му Марко Михалиевич, който заяви, че е водил разговори със "сините" от Глазгоу, които не са единствените кандидати за привличането на българския национал.

В списъка със заинтересовани от Малинов попадат още холандските Витес и Венло, както и белгийските Мехелен и Стандарт (Лиеж).

"Да, имахме разговори с Рейнджърс относно Кристиян. Дали обаче са изпратили оферта? Не. Водим разговори и има интерес, но сделките не могат да станат за една вечер, защото има много фактори, които трябва да бъдат взети под внимание", заяви агентът пред The Herald Scotland - изданието, което първоначално разпространи ифнромацията за интерес от страна на водения от Стивън Джерард тим към Малинов.

 "Всичките ни опции са отворени към момента. Предстои да говорим с други клубове, които се интересуват от Кристиян", добавя импресариото.

Националът е наблюдаван и от отбори от елитните дивизии на Германия и Турция. По думите на Михалиевич, сумата, която ЦСКА иска да получи за Малинов е "наистина поносима, но не може да я назове".

Централният полузащитник вече има над 100 мача за ЦСКА, а през 2015 година дебютира и за националния отбор на България, изигравйки 13 двубоя за "лъвовете" досега.