Агентът и голям приятел на Кристиано Роналдо - Жорже Мендеш, изригна срещу това, че Лионел Меси получи "Златната топка" за 2019 г.

Случайно или не, мнението на най-популярният и състоятелен футболен импресарио в света се появява часове преди Ел Класико, в което обикновено главен герой е именно аржентинецът.

В сряда Барса приема Реал, но за съжаление Роналдо вече не е част от това съперничество. То е лично - Меси има шест приза "Златна топка", докато КР7 остава с пет.

"Това, което се случи, е несправедливост - коментира Мендеш. - Всеки вижда, че Кристиано заслужаваше "Златната топка" за изминалата година. Какво повече трябва да направи?!

Ако играеше в Реал, нямаше да има проблем да я спечели. Шампион на Италия, носител на трофея в Лигата на нациите...

Той е най-добрият в историята на футбола, но мнозина отказват да го признаят. Естествено, той ще спечели отново тази награда, просто мисля, че тази година бе пренебрегнат незаслужено."

Роналдо остана трети, след като бе изпреварен не само от Меси, а и от Върджил ван Дайк (Ливърпул). Холандецът пък бе предпочитаният избор на мнозина за номер едно след невероятна година с клуба му и националния тим.

За разлика от Кристиано обаче, Върджил уважи церемонията за "Златната топка" в Париж и поздрави победителя. А бе изпреварен от Меси само с някакви си 7 вота при над 250 гласували.