Футболните фенове от цял свят ще могат да консумират алкохол почти денощно по време на световното първенство по футбол в Катар.

Арабската държава, в която има изключително стриктни забрани относно продажбата и консумацията на всякакви алкохолни напитки, ще направи сериозен компромис спрямо законите и вижданията на религията, която изповядва.

Организаторите вече потвърдиха, че алкохол ще може да се закупува и консумира на определени места по стадионите, които ще приемат мачовете, а също така и в официалната фен зона.

Но на специална сцена, носеща името Arcadia Spectacular, ще има достъп до подобни напитки почти 24 часа в денонощието - от 10 часа всяка сутрин до 5 след полунощ.

Сцената ще бъде в центъра на фестивал за феновете, а обособеното място ще може да приеме 15 000 души. Преобладаващите стилове музика ще бъдат хаус и техно.

Новината определено е изненада, особено предвид стриктните закони в Доха, както и предишните изявления от местната власт, свързани с темата. На световното клубно първенство през 2019 година, което отново се проведе на катарска територия, също се продаваше бира, макар и ограничено - като тогава цената за една чаша бе 5 паунда (5.6 eвро).

Световното първенство ще започне на 20 ноември, като в първия мач Катар излиза срещу Еквадор.