Аматьорският английски Аштън Юнайтед е отправил оферта да вземе под наем Ерлинг Холанд от Манчестър Сити до 20-и декември. Новината - нищо, че звучи като първоаприлска, бе разпространена в английските медии.

Клубът от седмото ниво на футбола на Острова играе само на 8 километра от Манчестър, където е работното място на норвежеца. Холанд вкара 23 гола за Сити във всички турнири след трансфера от Борусия (Дортмунд) през лятото.

Но Норвегия не се класира на Мондиал 2022 и сега нападателят няма да има официален мач до 24 декември, когато Сити приема Ливърпул за Купата на лигата. В същото време из долните лиги сезонът не спира, като Юнайтед (но не манчестърският) има цели 6 срещи в този период.

"Защо да не го вземем? Ще играе редовно и ще има практика, няма да губи игрови ритъм", изглеждаше напълно сериозен Майкъл Клег, мениджърът на Аштън, когато съобщи пред медиите за офертата.

Чисто формално, такъв ход е позволен от правилата на английската игра - наем за месец, особено пък в аматьорски отбор. Но, естествено, нито Холанд, нито Сити, са си помисляли за такова нещо.

Звездата е в Марбея във ваканция, каквато получиха всички играчи на клуба, които не са в Катар.

Клег обясни как се е стигнало до идеята. Негов приятел работи в Сити като администратор и го е насърчил да опита, дори само за това Аштън Юнайтед да попадне в новините.

Нищо чудно Гуардиола и Сити да подемат цялата история в името на шоуто, и да разрешат на норвежеца да изиграе, примерно, няколко минута за отбора, когато се върне от ваканцията си. Това ще доведе до невероятна посещаемост и приходи в този двубой за Аштън и е начин да се помогне на клуба.