Англия си отдъхна за състоянието на капитана и най-голяма звезда на тима - Хари Кейн, след като прегледи показаха, че няма увреждане на връзките на глезена му.

В последните минути на решения вече мач срещу Иран (6:2) в понеделник, деветката получи ритник от съперник и кракът му се огъна лошо.

Притесненията бяха, че евентуални проблеми с връзките ще го извадят за седмица или дори до края на Мондиала, но тестовете ги разсеяха.

"Кейн ще е готов за двубоя със САЩ в петък - съобщи добрите новини за феновете на "трите лъва" селекционерът Гарет Саутгейт. - Той работи на тренировки отделно от отбора и по самостоятелна програма, но се надяваме това да се промени до петък и да е на терена.

Още не сме решили дали ще е титуляр, защото това не е единственият ни мач тук, в Катар. Ще се преценява в последните часове преди срещата."

В същото време вторият капитан Хари Магуайър е също под въпрос за титулярно място, след като бе сменен с мозъчно сътресение в мача с иранците.

"Вече е добре и няма проблем със зрението, както бе в първия ден след двубоя - обясни Саутгейт. - Няма да рискуваме и чакаме лекарско разрешение за него, както и за Кейн."

Няколко от английските играчи тренираха по-леко от останалите, но на пълни обороти вече работи Джеймс Мадисън, който пропусна първия мач с травма.