Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт анализира отбора на Косово, който тази вечер се изправя срещу "трите лъва" в квалификация от нашата група за Евро 2020.

И - вероятно без да го е търсил като ефект - намекна очевидното към момента. Младата футболна нация е по-корав противник от България в момента на терена.

"Косово представлява съвсем друго предизвикателство - каза Саутгейт преди сблъсъка днес. - Те са много атлетичен отбор, физически силни и способни да пресират агресивно. Това е различно от препятствието, което срещнахме в събота срещу България. Косово ще играе по-атакуващо, ще създаде повече опасности, но и ще ни остави повече пространства, стига да можем да реагираме добре тактически на подхода им.

Каквото и да сме извлекли като поуки от победата в събота, няма да ни върши никаква работа тук. Това ще е препятствие от по-високо ниво."

Думите на Саутгейт не бива да се приемат като обидни към българския отбор, който избра дълбока защита и затварянето на всички пространства в половината ни пред англичаните.

Загубихме с 0:4, от което не са имунизирани и косоварите, независимо от по-добрата им форма. Те имат осем точки, като при победа довечера в Саутхемптън ще изпреварят лидера Англия. Ние сме с 2 т. от пет мача и сме на дъното на групата.