Треньорът на Лудогорец - Анте Шимунджа, бе категоричен, че неговият отбор не е заслужавал да загуби от Динамо (Загреб).

Разградчани отстъпиха с 1:2 от хърватския шампион, но според треньора, това е бил равностоен мач, от който отборът му е заслужавал поне реми.

Той отбеляза липсата на късмет, визирайки двете греди, които Лудогорец уцели през второто полувреме, а крайната му оценка бе, че ако отборът му играе по същия начин на "Максимир", обратът е възможен.

"Добро представяне от наша страна, но няма как да сме доволно от резултата. Имахме ранни шансове, а след това ни вкараха два гола. Борихме се до края, но късметът не беше на наша страна.  Допуснахме два гола от гружи грешки, а Динамо е класен отбор и ги наказва. Имахме достатъчно шансове да изравним, дори прекалено много положения, заслужавахме да изравним.

Всеки футболист се бореше за човека до себе си. Действахме като отбор, но късметът липсваше. Това е един двубой, нормално е да се случва така. За мен е важно, че показахме качество в играта, а ако бъдем толкова убедителни и в Хърватия, съм убеден, че ще продължим.

Понякога резултатът не отразява действително показаното на терена. Той не е добър, но вярвам, че може да го обърнем", сподели той.

Подобно мнение изрази и Кирил Десподов, който в минутите след мача сподели:

"Лоши първи минути, след които обаче изпуснахме доста положения. Хубаво е, че върнахме гол, защото там мачът ще бъде по-труден, на техен терен пред тяхната публика.

Радостно е, че не наведохме глави. Отборът може повече, трябва да правим повече, ако искаме да сме в групите на Шампионска лига.

Играта ни дава оптимизъм. Надявам се да се поздравим с успех в реванша".