Антидопинговата агенция WADA се присъедини към официалното съобщение на ФИФА за допинг пробите на руския отбор на Мондиала.

То бе предизвикано от информации в неделни вестници в САЩ, Англия и Германия, че проби на руснаците са положителни, но са прикривани от футболната централа.

"Няма никакви доказателства за положителни резултати от тестовете на руския тим - се казва в отговора. - Пробите ще продължат, както и с всеки друг от финалистите на Мондиал 2018.".

Руският национален отбор е проверен с общо 15 теста (близо 300 проби) през тази календарна година. Всички 30 играчи от предварителния състав за Световното първенство, обявени през май от селекционера Станислав Черчесов, минаха през проверка в края на миналия месец.

От тогава 23-мата, които са в тима за Мондиала, също са проверени обстойно, извън традиционните две проби на произволно избрани футболисти след всеки от мачовете.

ФИФА отрече обаче отношението към Русия да е специално след скандалите с допинг в спорта на тази страна в последните години. Лабораториите работят еднакво за всички 32 финалисти и внезапните проверки са минали през всеки един от тях след старта на турнира.