Кристиано Роналдо във водещите новини е нещо нормално за суперзвездата, но този път основната тема не е поредният му гол или счупен рекорд, а проблем, който надвисна над португалеца.

Той сътвори скандал, когато отпразнува победния гол в полуфинала на Арабската купа на шампионите с прекръстване преди да направи обичайния за него скок във въздуха и мощен вик.

Прекръстването му обаче предизвика сериозен скандал в Саудитска Арабия, като според действащите закони в страната, Кристиано Роналдо трябва да бъде задържан или депортиран.

Християнството е забранено в страната, както и всеки вид символика с тази религия, а прекръстването на Роналдо, при това след гол, когато всички погледи са в него, при всички положения е в сериозен разрез с правилата.

Историята дори познава подобен случай на арест на играч, когато преди години Хуан Пабло Пино бе задържан за татуировка на видно място на лика на Христос.

Разбира се, прогнозите са, че заради звездния си статут и изграждането на новата супер саудитска лига около него, Роналдо ще се размине само със забележка от шефовете си в Ал Насър и няма да усети пълната сила на закона.

Факт е обаче, че дори един обикновен за нашите разбирания жест, вкара Роналдо в доста сериозни неприятности.