Фернандо Каранга, който стана любимец на феновете на ЦСКА с головете си в продължение на два сезона (2016-2018 г.), е арестуван в бразилския град Ресифе. Той може да бъде обвинен в домашно насилие, въпреки че няма подадена жалба от приятелката му - момиче от Беларус.

Новината съобщи местната медия G1 Pernambuco.

Каранга е на 32 години и в момента е играч на китайския Хенан. Двамата с приятелката му са били временно в Бразилия, преди да се върнат в азиатската държава. Чакали са преиздаване на виза за жената, която обаче в неделя сутринта местно време е намерена да лежи на улицата в Ресифе, недалеч от къщата на Каранга.

Има някои наранявания и следи от насилие, но без тежки травми. А и е отказала да подаде жалба срещу футболиста. Той обаче е задържан от полицията веднага и случаят се разследва.

Решението да бъде оставен в ареста идва, след като се е оказало, че срещу него има подадена жалба от преди години - в щата Минас Гейрас, която е от бившата му съпруга. Тогава разследването не е довело до присъда за Фернандо.

Версията на адвоката на Каранга, казана пред G1 Pernambuco, е:

Станал е скандал след криза на ревност от беларуската приятелка на играча, скарали са се и тя опитала да го удари с бутилка от шампанско. При което си е порязала сериозно ръката - нещо, което е установено при прегледа, след като е намерена на улицата.

Започнала е да чупи чаши и мебели в дома им, след което Каранга я е изгонил и заключил вратата след нея. А тя е употребила алкохол и е припаднала недалеч от апартамента.

Чака се допълнителна информация по случая и дали ще има обвинение срещу футболиста.

Каранга бе голям любимец на феновете на ЦСКА с важните си голове и сърцата игра в продължение на двата сезона, в които игра у нас. Вкара 30 пъти в 64 мача, включително в дербитата с Лудогорец и Левски, което го превърна в още по-сериозен фаворит на "червените" привърженици.

Не се размина и без скандали у нас - на няколко пъти се говореше, че има проблеми с твърде дълги престои в нощните заведения.

В София живееше с тогавашната си съпруга Карла, която вероятно е подател на първата жалба, заради която сега има допълнителни проблеми.