Красимир Балъков намери позитиви в загубата от Англия с 0:4 на "Уембли" в евроквалификациите.

Селекционерът смята, че концепцията, която е искал отборът му да приложи, се е получила, но индивидуалните грешки са изиграли голямата роля.

"Урок по динамика, модерен футбол и импровизация бе този мач. На моменти не успяхме да отговорим на англичаните. Знаехме, че ще ни бъде тежко, но може да звучи странно, но аз мисля, че в по-голямата част тази концепция която играхме функционираше. От начина, по който футболистите играха, съм доволен от представянето им.

Виждате сами, че сме доста далеч от английския футбол. Трябва да работим. Това е пътят и няма друг. Видяхме, че когато се играе със самочувствие и футболистите взимат правилни решения, се случват доста хубави неща.

При 1:0 можеше да изравним резултата и имахме няколко добри ситуации за гол. Това е похвално, но ни очаква още много работа.

Ако върнем целия мач, четирите гола са вкарани от наши индивидуални грешки. Вкараха ни от игра заради грешен пас на Бодуров. Трябва да ги отстраняваме тези грешки. Мисля, че днес направихме едно добро начало, въпреки загубата.

В мача срещу Ирландия може би ще пуснем доста футболисти, които не участваха днес. Просто ще искаме да виждаме същото влагане и игра, но трябва да намалим индивидуалните грешки", заяви Балъков непосредствено след мача.