Българският защитник Димо Кръстев ще играе като преотстъпен от Фиорентина във вторидивизионния Катандзаро, който се изкачи в Серия "Б" от третото ниво на местния футбол миналия сезон.

20-годишният роден национал, който се премести във Флоренция през 2019 година, все още чака официалния си дебют за "виолетовите".

Досега Кръстев играеше за младежкия отбор на Фиорентина, подвизаващ се в Примаверата, като за периода си в Италия спечели три пъти Купата на страната на това ниво, както и дв пъти Суперкупата.

Бранителят има само пет мача в мъжкия футбол на клубно ниво - всички за родния му Нефтохимик във Втора и трета лига на българския футбол. Това обаче не спря Младен Кръстаич да му даде дебют за национални ни отбор в контролата с Кипър през ноември миналата година.

Катандзаро е създаден през 1929 година, но финансовите проблеми през годините водят до пререгистрирането му на два пъти - през 2006-а и 2011-а.

Тимът има един финал за Купат на Италия през 1966, който губи именно от Фиорентина, а също така и седмо място в Серия "А" през 1982-а.

Отборът е играл общо седем сезона в елита на италианския футбол.