Напрежението между УЕФА и Барселона по казуса Негрейра може да прерасне в юридическа война. Това информира каталунското издание Mundo Deportivo, което разкри, че на "Камп Ноу" се готвят за съдебна битка.

Както е ясно, евроцентралата започна собствено дисциплинарно производство срещу Барса, като се очаква решение да излезе до няколко седмици. Най-сериозната възможна санкция е изваждане на клуба от евротурнирите.

В офисите на испанския гранд вече са подготвени за най-лошото, като изчисленията сочат, че загубите ще са в размер на около 100 милиона евро. Точно такава сума е залегнала в бюджета на Барселона за следващия сезон, като парите по план трябва да са от наградния фонд на Шампионската лига.

В Барса са категорични, че ако УЕФА наложи тежка санкция, ще заведат дело за пропуснати ползи. И ще претендират както за въпросните 100 милиона евро, така и за допълнително обезщетение.

Основният мотив на испанския гранд е, че решението на евроцентралата ще дойде преди края на съдебните дела, които се водят срещу клуба от разследващите органи в Испания. Каталунците са категорични, че УЕФА няма право да налага санкции, преди да изчака произнасянето на местния съд.

"Участието в Шампионската лига е право, което се печели по спортен път. Никой не ни е поканил, за да може да ни вади", категорични са в Барса.

Ако клубът обаче бъде наказан от УЕФА преди съдебното решение, това няма да е прецедент. Точно това се случи на турския гранд Фенербахче, който бе изваден от евротурнирите за 2 сезона, а след това съдът го обяви за невиновен.

И сега на свой ред води дело за финансово обезщетение - разбира се, в много по-малки размери от това, за което ще претендират от Барселона, ако бъдат наказани.