Атлетико Мадрид и Барселона разрешиха казуса по трансфера на Антоан Гризман, който бе последван от обвинения, отправени от мадридския гранд.

От "Уанда Метрополитано" бяха категорични, че Барселона е преговарял неправомерно с техния играч и е трябвало да получат по-голяма сума от платената клауза за откупуване.

Испанският Marca съобщава, че допълнителни 15 милиона са разрешили проблема и вече двете страни са доволни. Сумата е под формата на компенсация за ранните преговори с френския национал.

Към нея обаче има и няколко интересни клаузи. От "Камп Ноу" ще получат правото да преговарят с приоритет за петима футболисти на Атлети, сред които Саул Нигес и Хосе Хименес. За да се стигне до евентуален трансфер обаче, трябва да бъдат изпълнени три условия: Атлетико да иска да се рзадели със съответния футболист, предложената сума да устройва клуба и самият играч да е съгласен да премине в Барса.

Освен това Атлетико не трябва да разпространява имейлите от каталунския клуб, които доказват вината на шампиона на Испания.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/85859-66633-2817/0331/bg