Самуел Ето"о никога не се е притеснявал да споделя точно това, което мисли. Камерунецът винаги има какво да каже относно Барселона, където игра пет години и спечели осем трофея, включително два в Шампионската лига.

И до днес стане ли дума за доказали се нападатели в Испания, името на Ето"о е едно от първите, които изскачат в съзнанието. Африканецът бе един от най-близките хора на Лионел Меси, за когото днес казва, че "му е като син". Самуел коментира тежката ситуация в бившия си отбор и говори както за бъдещето на Барса, така и за това на Лео.

"Обичам Меси сякаш е мой собствен син. Искам най-доброто за него. Барселона е Меси и мисля, че ако Лео реши да си тръгне, трябва да сменим името на отбора. Той е най-добрият футболист на всички времена и сме късметлии, че играе в Барселона. Трябва да се направи всичко възможно да остане там до края на кариерата си", обясни четирикратният футболист №1 на Африка.

Бившата деветка на каталунците е преживял тежко унизителната загуба от Байерн (Мюнхен) с 2:8 в четвъртфиналите на Шампионската лига, но добави, че за испанците предстои най-трудното - да се изправят и да продължат напред.

"Изстрадах този мач. Както заради Лео, така и заради останалите момчета. Някой, който никога не играл футбол, не би разбрал, но тези ситуации се случват - и на терена, и в живота. Всеки може да падне, но трябва да се изправи и да продължи напред. А това е най-трудната част. Играчите, шефовете, феновете... Дано успеем да се надигнем и да започнем отново да мечтаем още от следващия сезон", обобщо случилото се трикратният победител в Шампионската лига. 

Ето"о вдигна Купата с големите уши и с Интер и се превърна в първият играч в историята, спечелил поредни требъли с Шампионска лига, първенство и купа на страната.