Дейвид Бекъм не е свързан с Манчестър Юнайтед от повече от 20 години, след като сър Алекс Фъргюсън не се поколеба да го продаде на Реал Мадрид в разцвета на силите му.

Но легендата на клуба, а и на английския футбол, никога не е спирал да обича "червените дяволи".

Днес той е бизнесмен в САЩ, като е съсобственик на клуба Интер Маями, успял да привлече Лионел Меси преди няколко месеца в местната Мейджър лига.

В подкаста на медията "The Athletic" Бекъм говори по темата с кризата в Юнайтед, който прави ужасен сезон с куп антирекорди.

"Трудни времена са, вече пет, че дори десет години - каза някогашният халф на отбора. - Не съм се съмнявал, че ще има нужда от преход и ще се мине през криза, след като си тръгне сър Алекс. Но не очаквах да продължи толкова дълго и да е толкова тежко.

Не само Фъргюсън си тръгна.

Клубът остана без играчи като Рой Кийн, Райън Гигс, Гари Невил... Без гръбнак и лидерите. Няма как да продължиш напред по същия начин, ако ги няма основните фигури от ерата, която е била толкова успешна с тях.

И все пак се надявах преходът да е по-безболезнен и кратък. Това представяне продължава твърде дълго и не е лесно да седим и да гледаме случващото се.

Но в някакъв момент нещатата ще потръгнат. Просто се надявам да е скоро."

Бекъм изигра 394 мача за Юнайтед, вкара 85 гола и спечели 12 трофея с екипа на любимия си отбор.

 

ИЗБРАНО