Стамен Белчев даде пресконференция преди последния мач от сезона не само за ЦСКА, но и в родния професионален футбол.

Става въпрос за европейския бараж, в който ЦСКА посреща ЦСКА 1948 на стадион "Васил Левски" утре от 20 часа.

Освен последен за сезона, мнозина предричат, че това може да бъде и последен мач за Стамен Белчев начело на ЦСКА независимо от изхода му, а при всички положения срещата има решителен характер и за двата участващи клуба.

Оставане извън европейските клубни турнири ще бъде тотален провал за отбора на ЦСКА, който само преди няколко месеца преди старта на пролетния дял от първенството дори имаше шампионски амбиции.

Стамен Белчев призна, че в плановете му за утре фигурират всички сценарии, включително продължения и дузпи срещу заелия седмото място тим на ЦСКА 1948.

"Трябва да покажем по-добро лице от предишните мачове и да победим. Трябва да следваме нашия път и указанията, които ще дам за мача. Имаме своята стратегия, имаме и резервен вариант. Ще направим така, че противникът да се съобразява изцяло с нас и да сме отборът, който контролира играта през целия мач.

Нищо не се е променило от последния път спрямо моето бъдеще, имайте малко търпение. Моята работа е да мотивирам момчетата, на тях им се плаща за това да са професионалисти до последния ден, в който са в клуба. Не се съмнявам в техния професионализъм.

ЦСКА като е на трето място е най-нормалното да е провал сезонът. Наясно сме в клуба, че сме длъжници на феновете. Ще направим всичко възможно утре да им се отблагодарим за подкрепата.

Готови сме и за продължения, и за дузпи. Надявам се да си свършим работата в редовното време. Психиката винаги е важен елемент от футбола и от спорта изобщо. Не трябва да прегорим в мача. Всеки трябва да бъде полезен за отбора. Да, мачът дава квота за Европа, но мач като мач.

Ако нещата не се получат както трябва, изцяло ще поема отговорността. Без значение откога съм тук, не бягам от отговорност. Бъдете сигурни, че ще поема своята отговорност, аз съм отговорен човек", сподели Белчев.