Белгийските звезди приеха тежко отпадането от Мондиала, като ще трябва да се задоволят с мача за бронза в събота.

"Червените дяволи" не успяха да прескочат полуфиналното препятствие - 0:1 от Франция в Санкт Петербург.

Поражението накара вратаря Тибо Куртоа да каже думи веднага след края, за които вероятно днес малко съжалява...

"Франция игра антифутбол - изстреля стражът на "Челси". - Те не опитваха да атакуват, знаеха, че това ще спре и нашата игра.

Не съм виждал никога централен нападател толкова далеч от вратата ми, колкото бе разположен Жиру.

Разбира се, тяхно право е да използват такава тактика, но не бе приятно за гледане отвън, сигурен съм."

Еден Азар, съотборник на Куртоа в "Челси", продължи в същия дух:

"Предпочитам да загубя с такава игра като на Белгия, отколкото да победя като Франция - каза асът. - Съдията също не се справи добре, те бавиха времето твърде често и за дълги периоди.

Той не направи нищо по въпроса.".

Далеч по-балансиран в изказването си бе Венсан Компани:

"Нормално е да сме разочаровани. Имахме своите положения, но не успяхме да ги реализираме. Трудно е, когато се срещат два отбора с различен стил на игра. Не знам дали това е последният ни шанс за нещо голямо. Във футбола винаги има втори шанс.".

"Разочарованието е огромно, защото целта ни беше титлата - каза селекционерът Роберто Мартинес. - Мачът бе равностоен, французите контраатакуваха, а ние владеехме повече топката. Трябва да признаем, че Франция се защитаваше доста добре.

Разликата дойде в сантиметри. Французите спечелиха с късмет, с един корнер.".

"Усещането е несравнимо, великолепно - коментира Дидие Дешан, предводителят на френския тим. - Знаехме силните страни на белгийците, те са здрави, атлетични момчета. Но можеше да вкараме и още голове, ако бяхме по-прецизни.

Трябва да направим още една крачка, но и достигането до финал ни прави горди. В съблекалнята всички са щастливи. Президентът Еманюел Макрон дойде да ни поздрави.

Не искам да говорим за титлата от 1998 година, трябва да живеем за днешния ден. Всички мои футболисти знаят тази история. Знаят, че съм ставал световен шампион. Някои от сегашните играчи дори не са били родени тогава. Какво значение може да има това сега?".