Белгийците бяха на седмото небе след фантастичния си успех с 2:1 над Бразилия на четвъртфиналите на Светвното първенство.

Играчите и треньорът Мартинес се обединиха в мнението, че могат да победят всеки и че не се страхуват от никой съперник.

"Постигнахме запомняща се победа! Хората в Белгия отдавна не помнят такъв успех. Страната разполага с невероятно поколение. Смятам, че можем да продължим да ги радваме и да постигнем нещо наистина голямо", заяви Мартинес след двубоя в Казан.

"Мачът днес беше много труден. Бразилците отново показаха този финес, който ги отличава. Ние обаче не се пречупихме нито за миг. Момчетата изпълниха указанията ми перфектно. Този тим е специален и сме по-сплотени от всякога", продължи Мартинес.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/4717-48238/023200

"Важно беше да спрем Неймар, Марсело и Коутиньо. Направихме го. Днес аз съм щай-щастливият човек. Това беше мач, в който значение имаше не само тактиката, но и вярата", добави селекционерът на белгийците.

Вратарят на тима Тибо Куртоа заяви, че не случайно бе избран трудния поток по време на мача с Англия (1:0).

Стремим се към победата във всеки мач. Дори срещу Англия, когато вече се бяхме класирали за осминафиналите, излязохме само с мисълта за победа. Знаехме, че така ще отидем в по-сложния поток, но сме уверени, че можем да спечелим срещу всеки съперник.

Мисля, че от началото на годината ме критикуваха несправедливо. Днес показах какво мога и се радвам. Спасяването в края след удара на Неймар? Знаех, че той обича да стреля по този начин и реагирах навреме. Получи се чудесно", заяви стражът.

Снимка: Getty Images/Gulliver Photos