Димитър Бербатов е подал нужните документи в Агенцията по вписвания, за да бъде регистриран като новият президент на Българския футболен съюз, съобщи агенция "БГНЕС".

В подаденото заявление, Бербатов иска да бъде вписан на позиицята президент на мястото на Борислав Михайлов.

Освен това той иска вписване на 15-те члена на Изпълкома, избрани по време на организирания от него конгрес в НДК. Това автоматично означава освобождаване на досега действащия Изпълнителен комитет към БФС.

Към заявлението в Търговския регистър са приложени множество документи, сред които са протоколът от въпросния конгрес на 18 март, както и нужните декларации от всички нови членове на Изпълкома.

Все още не е ясно дали Бербатов ще бъде вписан като президент, защото както знаем настоящото ръководство на футбола ни отрича валидността на проведения от него конгрес. В същото време Бербатов и хората от неговия екип твърдят, че всичко е било законно и проведено според действащия устав на централата.

Тепърва целия казус ще трябва да се разрешава от ФИФА, министерството на спорта, а Агенцията по всписвания също ще има решаваща роля за изхода от ситуацията. Отказ за вписване на Димитър Бербатов ще означава, че и Агенцията е на мнение, че проведеният от него конгрес е нелегитимен.