Треньорът с най-много мачове в родния елит - Димитър Димитров, се озова в доста нетипична за него ситуация, а именно да изпадне със своя тим.

Спартак (Варна) загуби елитния си статут, макар да победи Септември с 1:0, а разочарованият Херо даде доста любопитно, но и притеснително интервю.

Специалистът директно се усъмни във феърплея в родния елит, най-вече визирайки битката за оцеляване, в която според него е имало съмнителни мачове.

Със сигурност подобни твърдения имат тежест, когато идват от човек като Херо, а с насълзени очи заключението му бе, че в Бъглария целите си постигат онези отбори, които използват нечестни средства.

"Изпадат двата отбора, които единствено от тая група играха честен футбол.

В България всичко е обърнато с главата нагоре. За да спечелиш нещо, трябва да играеш футбол с нечестни средства. Нашият отбор не е загубил мач в плейаутите. Не влезе в схеми и затова изпада".

Освен това Димитър Димитров направи друго интересно разкритие, а именно, че хора от ръководството на Спартак не са искали отборът да остане в елита. Треньрът обаче не внесе повече подробности.

На неговото мнение бе и друга легендарна личност за футбола ни - Красимир Балъков, който също се озова в ролята на изпадащ с тима на Септември.

Неговото заключение бе следното: "В българския футбол има дълбок български феърплей. Той е по-различен от европейския".