Гарет Бейл се превръща в нерешим ребус за Реал, след като агентът му отново подчерта - играчът няма намерение да си тръгва от Мадрид.

Казусът с уелсеца е вече до болка познат, той не влиза в плановете на треньора Зинедин Зидан, напълно изолиран е от съотборниците му в съблекалнята и на тренировъчното игрище, но има още 2 години от договора си.

А според него, годишната заплата на Гарет е 24 милиона евро. Тоест - 48-милионен нерешим ребус...

Номер 11 не допринася да бъде по-добра ситуация с отношението си, той говори не повече от 300 думи испански език, а е в Реал от 7 години. Приносът му за четирите спечелени трофея в Шампионската лига е безспорен, но след завръщането на поста на Зидан, Бейл е в пълна изолация и е играл в едва 14 мача миналия сезон.

"Това е много тъжна ситуация - коментира бившият президент на клуба Рамон Калдерон. - Да гледаш играч от такъв калибър, който седи незаинтересован на скамейката... И нито на него му пука, нито на съотборниците и клуба. С таланта, който Бейл има, той може да играе във всеки отбор в света.

Трябва да се намери решение, но Зидан е такъв характер, че никога няма да се огъне. А Гарет няма защо да прави каквото и да е, ако иска да остане - има си договор.

Аз бих го посъветвал да преглътне гордостта си и да направи трансфер, за да не загуби последните години от кариерата си по такъв нелеп начин."

Футболистът не иска да си ходи, но не иска и да играе, като сам помоли Зидан да не е в групата за гостуването на Манчестър Сити в Шампионската лига. Ситуацията е, меко казано, конфузна.

Бейл е на 31 години, а интерес към него имат някои колоси като Манчестър Юнайтед, ПСЖ, Челси...

Заплатата му обаче е огромен проблем, а агентът на играча Джонатан Барнет подчерта, че "класата си има цена" и клиентът му няма да намали изискванията си, ако евентуално тръгне да напуска Реал.

Но към момента това не е на дневен ред, още веднъж потвърди мениджърът - Гарет ще се яви на първа тренировка от предсезонната подготовка на базата на Мадрид, където с никой не контактува, но... продължава да е играч на шампиона на Испания.

Нищо, че вероятно през следващия сезон няма да влезе и в 14 мача, както бе през миналия.