Гарет Бейл е започнал доста странни и неочаквани преговори с Реал (Мадрид), твърдят испанските медии.

В тях не става въпрос за нов договор и космическа заплата, а за позволение уелсецът да се откаже от футбола.

Той има договор с Кралския клуб до лятото на 2022-а, като няма особено желание да го изпълни. По всичко личи, че Бейл няма и желние да прекара бъдещето си в друг клуб, след като в последния сезон бе под наем в Тотнъм.

Желанието на уелсецът е да играе на Европейското първенство, след което да прекрати кариерата си и да се превърне в професионален голф играч.

Не е тайна, че в последните сезони Бейл не бе особено отдаден на каузата Реал, заради което си спечели и доста критици в Испания.

Той използваше всяка свободна секунда, за да играе голф, а желанието му за футбол сякаш бе свързано само и единствено с националния тим на Уелс.

Неслучайно се появи и прословутият уелски флаг, на който пишеше "Уелс, Голф, Мадрид - в този ред", развят от Бейл при класирането на родината му за Европейското.

Към момента Бейл получава 13 милиона паунда на година, като е готов да се откаже от над половината си заплата, за да прекрати договора си. Така Реал ще плати само около 40% от заплатата му, като няма да има наоколо човек, който очевидно няма никакво желание да играе не само за клуба, но и футбол изобщо.

Разбира се, ако се стигне до подоно споразумение, Бейл ще трябва да подпише договор, че няма да играе футбол професионално.

31-годишният играч отиде от Тотнъм в Реал през 2013-а, за рекордните тогава 100 милиона евро.

С Кралете тох спечели 4 трофея от Шампионска лига, две титли на Испания, Купа, Суперкупа, както и три Световни клубни първенства.

Когато обаче сърцето ти е на голф игрището, явно е по-добре да се откажеш от футбола.