Новото ръководство на Българския футболен съюз планира да въведе още една технология в мачовете от родния елит, твърди "Мар Телеграф".

Става въпрос за технологията "ястребово око", която сигнализира дали топката е преминала с целия си обем голлинията.

Технология, която вече доста години се използва в английската Висша лига и впоследствие навлезе в редица други първенства, а с нея няма как да има съмнение дали една спорна ситуация е гол или не.

Сигналът от топката се предава директно в часовника на рефера чрез вибрация и по този начин той знае дали топката е преминала голлинията или не.

Разбира се, това е технология чието използване се налага доста по-рядко от това на ВАР, но налоци ли се, ситуацията става далеч по-важна, защото става въпрос дали е гол или не.

Още на първото си заседание утре, новият Изпълком възнамерява да преразгледа тази възможност. Ще бъде разглдан нов договор за системата ВАР, към който ще върви и въпросното "ястребово око".

овият Изпълком ще разгледа на първото си заседание и други точки - организационното структуриране на Изпълнителния комитет, проект на правилник за организацията и работата на ръководния орган и промени в състава на Дисциплинарната комисия. Очаква се днес да бъдат внесени документите за вписване в Търговския регистър на Георги Иванов като президент на БФС. Утре пък ще бъдат избрани и вицепрезидентите на съюза. Единият от тях със сигурност ще бъде Атанас Фурнаджиев.