БФС вече е готов с организацията за последния ден от битката за шампионската титла у нас.

Два трофея ще пътуват до Разград и стадион "Българска армия", тъй като вариантите за първенец на България са два - Лудогорец и ЦСКА.

В 20 часа в петък, 24 май, настоящите шампиони приемат Черно море в позицията на лидер, с точка преднина пред "червените". Те са домакин на Ботев в същия час.

Така при успех в София на ЦСКА и неуспех в Разград на Лудогорец, титлата ще остане в столицата за първи път от 10 години. Последните 9 сезона шампион става Литекс (2 пъти) и Лудогорец (7).

Организацията няма как да включи само една приготвена купа. Ще има две подготвени награждавания с медали и приветствие от шеф на БФС. Разбира се, само едното ще се реализира.

Президентът на футболния съюз Борислав Михайлов не планира да бъде на нито един от двата стадиона. Шефът и без това изключително рядко посещава клубни мачове у нас. И този път не Михайлов ще награди шампиона.

Отговорността ще падне върху вицепрезидентите Атанас Фурнаджиев и Йордан Лечков, а трети вариант е членът на Изпълкома Емил Костадинов. Двама от тях ще поемат функциите и ще са на двата стадиона, а единият ще награди и шампиона след последните мачове.

Подготовката с два трофея едновременно на два мача този сезон видяхме и в Англия, където купата на шампион чакаше на стадиона в Брайтън, както и на "Анфийлд" в Ливърпул. Теоретично два отбора можеха да станат първи, спечели Манчестър Сити.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/33560-54403/073100