Шведският съдия Йонас Ериксон, който бе в елита на ФИФА между 2002 и 2018 година, направи интересно разкритие защо се е спрял на това да бъде точно футболен рефер.

Ериксон има участие на световното първенство през 2014-а, както и на Евро 2016, а в кариерата си има и няколко финала - този на Суперкупата на Европа през 2013-а между Челси и Байерн (Мюнхен) и този на Лига Европа през 2016-а, противопоставил тимовете на Севиля и Ливърпул.

"Причината да стана съдия е много проста. Като подрастващ футболист на терена аз бях много гневен. И винаги бях ядосан на съдиите, които от своя страна бяха груби и наперени. Мразех ги, защото идваха 5 минути преди мача, не им пукаше за нищо и никога не се интересуваха от случващото се наоколо", разказва шведът.

"И тогава си помислих - вероятно не е чак толкова трудно да бъда като тях. Вероятно ситуацията не е била толкова жестока, колкото я описвам сега, защото в онзи момент бях на 13. Но тогава просто исках да побеждавам", допълва още той.

След края на кариерата си Ериксон се наслаждава на живота, защото според медиите в Швеция е милионер. Това става факт, след като продава 15% дял в местна компания за права на спортни събития за сериозна сума - близо 6 милиона паунда.

Шведът бе четвърти съдия във финала на Шампионската лига през 2015 година, когато Барселона победи Ювентус в Берлин.