Бившият защитник на английския Чарлтън Ричард Руфъс бе осъден на 7 и половина години затвор днес, след като бе доказана вината му за участие в схема за пране на пари и финансова "пирамида".

Играчът бе част от клуба от Лондон цели 11 сезона до 2003-а, когато се отказа. Днес Руфъс е на 48 години, щеше да играе и още, но травми го спряха на едва 28.

Съдът в столицата на Великобритания разглеждаше обвиненията, които обхващат схеми за финансови измами, за които група е използвала името и репутацията на Руфъс.

Той съзнателно е бил съучастник при изграждането на контактите с "клиенти", като общо получените суми надхвърлят 15 милиона лири. Половината са възстановени на някои от тях след серия сигнали и намеса на полицията, но останалите са потънали в пирамидата.

Поне 2 милиона от тях са за бившия футболист, като се смята, че е похарчил над 300 000 лири за лични пътувания по света и скъп автомобил. Схемата е работила близо три години, като освен бившия защитник обвиняеми са още четирима, но засега присъдата е една.

Руфъс игра с българския национал Радостин Кишишев в Чарлтън.

Сънародникът ни направи чудесна кариера в английския футбол именно с екипа на този тим, като от 2000-а до 2007 г. изигра над 200 мача за него.

Осъденият англичанин пък има над 300 и не е играл за друг клуб в кариерата си.