Аврам Грант прекара само един сезон като треньор на Челси и така и не успя да спечели трофей с лондончани.

Израелският наставник бе начело на "сините" от есента на 2007 година, когато наследи Жозе Моуриньо на поста, до пролетта на 2008 година, когато бе уволнен.

Под негово ръководство тимът не записа нито една загуба у дома във Висшата лига, но същевременно остана на второ място в първенството и загуби финалите за Купата на Лигата и Шампионската лига.

Според Грант сегашният треньор на клуба Франк Лампард работи във време, в което очакванията са значително занижени, но това по никакъв начин не би трябвало да омаловажи четвъртото място в класирането.

"Смятам, че сезонът за Челси е добър. Особено в сравнение с началото му и това, че нямаха право да купуват играчи. Франк Лампард се справи много добре", смята Грант, който за последно работеше в първенството на Индия.

"Но спрямо очакванията на Роман Абрамович... Ако преди няколко години му бях казал, че четвърто място ще е добро класиране, вероятно щеше да ме прати в Сибир.

Но това е добро постижение за Франк. Едва първата му година във Висшата лига е. Знае как да работи с младите играчи и поставя добра основа за бъдещето", добавя още той.

По думите на Грант, Лампард е имал нужната нагласа да бъде треньор още в дните си на терена - двамата работиха заедно през сезон 2007/2008.

Бившият наставник на лондонския тим похвали и други играчи от онзи състав за знанията им за футобла - Михаел Балак, Дидие Дрогба и Джон Тери. По думите му всеки един от тях би станал добър треньор.