Осем доскоршони играчи със солиден опит в родния елит, получиха треньорските си дипломи за завършен лиценз "УЕФА - А".

Сред изкаралите курса бе и рекордьорът по голове за националния тим Димитър Бербатов, но той не успя да дойде, за да вземе дипломата си лично поради ангажимент в чужбина.

Той бе извинен от професор Лъчезар Димитров. На церемонията също така не успя да дойде Мартин Петров, както и братята Даниел и Георги Пееви.

Там обаче бе рекордьорът по мачове в родния елит - Георги Илиев, който приключи състезателната си кариера само преди месец.

"Засега не се виждам на пейката като треньор, но ще видим какво ще покаже бъдещето. Има някаква малка носталгия, но това си е време за почивка. Едва 30 дни съм извън терена. Може би наистина там е бъдещето ми. А кой е отборът, който бих искал да водя? Може би Локомотив Пловдив", сподели той.

 

Снимка: BulFoto

 

Осве него на церемонията присъстваха Захари Сираков, Иван Цветков, Янко Вълканов, Дарко Савич, Румен Трифонов, Росен Крумов и Кирил Метков.

Дипломите им бяха връчени от президента на БФС Михаил Касабов и професор Лъчезар Димитров.

ова беше един специален курс, който беше Б+А лиценз за 18 месеца с включени практики. Групата беше доста мотивирана и стриктна в работата си, а също така всички успяха да покрият критериите за активно участие. Всички натрупаха изключителен опит, но трябва да се благодари и на преподавателите, и на националните треньори, които четоха лекции. Това е четвърти подобен курс, а вече има 383 човека с "А" лиценз", каза още професор Димитров.