Президентът на Българския футболен съюз - Борислав Михайлов, изрази своето задоволство от назначението на Младен Кръстаич като нов национален селекционер на България.

Михайлов заяви, че от множеството разглеждани имена, това на Кръстаич се е откроявало най-сериозно, а сръбската школа, примесена с немската дисциплина са нещото, което той е търсил у новия селекционер.

"След последните резултати на отбора, които бяха крайно незадоволителни, обещах на всички вас, че до края на юли ще назначим нов национален селекционер. След много разговори, всеобщото мнение бе, че с оглед състоянието на отбора и играчите, трябваше да се вземе чуждестранен специалист.

Причините са много. Странични влияния, отдадеността към националния отбор. Свидетели сте на всичко, което се случва, въпреки перфектни условия, които сме предоставили.

Спряхме се на него, защото сръбската школа се знае. Бил е на световно първенство. Млад е, амбициозен е. Няма я езиковата бариера. Искахме точно нещо такова. На нашия отбор му трябва повече характер и дисциплина. Нямаме толкова лоши футболисти.

Договорът е за две години, влиза в сила от 1 август. Още от днес ще е на мача на Левски. Знае повечето играчи, които последната година бяха в националния отбор. Ние рядко сме освобождавали треньори. Последният треньор си тръгна сам, подаде оставка. Толкова често не сме сменяли треньори. Те са си тръгвали по различни причини.

Договорът включва завършване на сегашните квалификации. На 9 октомври ще знаем какви са нашите съперници. В друга урна сме. Борим се за изкачване в Лигата на нациите и класиране на Европейско първенство. Отборът трябва да изглежда много по-добре като български национален отбор", каза Михайлов.