Пловдивският Ботев излезе с официално съобщение относно предстоящото съботно дерби срещу Левски от втория кръг на Първа лига.

По програмата двата тима трябва да се изрпавят един срещу друг от 18:45 на "Колежа", а притеснението идва от факта, че прогнозата вещае температура от 39 градуса в този час.

Ясно е, че мач в това време ще е истинска мъка не само за играчите, но и за феновете, заради което от Ботев се обърнаха към БФС с молба мачът да бъде преместен за 20 часа.

Макар и все още да не е официално на клубния сайт, подобно желание са изявили и от Левски, съобщават колегите от "Dsport.bg", които също така прилагат писмо до Спортно-техническата комисия към БФС, в което е изявена молба за преметване на мача в по-късен час.

Големият проблем идва от факта, че за 21 часа е насрочен мачът между Лудогорец и Етър, заради което молбата на Ботев и Левски едва ли ще срещне одобрението на телевизията, излъчваща двубоите.

Но този проблем няма да е само на "Колежа" в събота, а на всеки терен, на който се играе някой от ранните мачове в тези юлски горещини.

Ето и какво написаха от Ботев:

"До

СТК към БФС

гр. София

Във връзка с предстоящия мач между Ботев (Пловдив) и Левски (София) от 2-ия кръг на Първа лига, предлагаме срещата да бъде с променен начален час, а именно 20:00ч.

Причина за нашето искане е очакваните много високи температури в Пловдив - над 36 градуса.

С оглед запазване здравето на футболисти, треньорски състав и фенове, както и в името на футбола и по-качествената игра, се надяваме молбата ни да бъде удовлетворена.

Нека заедно направим футболен празник, който цяла България очаква с огромен интерес.

С уважение,

Ръководството на ПФК Ботев Пловдив".