Любопитно назначение обявиха официално от Ботев Пловдив. Артур Платек е новият спортен директор, като ще отговаря за цялата спортна политика на "канарчетата" и трансферите в първия и втория отбор.

Платек има над 10 години опит в работата с млади таланти в германския Борусия Дортмунд. По време на престоя си в клуба открива и менажира играчи като Усман Дембеле, Александър Исаак, Мануел Аканджи, Ерлинг Холанд, Джуд Белингам и Томаш Писчек.

"Уважаеми Ботевисти, имаме удоволствието да ви съобщим, че г-н Артур Платек е назначен за нов спортен директор на любимия ни клуб. В качеството си на такъв, той ще отговаря както за цялата спортна политика на клуба, така и за тази, касаеща трансферите в първия и втория отбор на Ботев, както и във всички формации на детско-юношеската школа.

53-годишният специалист е роден в полския град Писковице, като зад гърба си има дългогодишен опит във футболната сфера. През последните 10 години е работил за селектирането на млади таланти в немския Борусия Дортмунд. По същото време открива и менажира играчи като Дембеле, Исаак, Аканджи, Холанд, Белингам, Писчек и много други.

Доскоро Артур Платек е работил като спортен координатор в Гурник Забже и като спортен директор в Пяст Гливице - клубове, които са в челото на класирането в полската първа дивизия. Под неговото менажиране Пяст Гливице печели сребърен медал в шампионата, което е значимо постижение в историята на клуба.

Известен е и с това, че под негово ръководство отборите показват добра кондиция по отношение представянето си на терена. Прецизен е както при подбора на нови играчи, така и при тяхното трансфериране. В кариерата си има придобит богат опит и като треньор на Ягелония Бялесток, Варта Познан, Краковия, Погон Шчечин и други.

Щастливи сме да приветстваме г-н Платек с добре дошъл в Ботев Пловдив. Вярваме в неговите лидерски качества и опит, като се надяваме, че знанията му ще помогнат за успеха и прогреса на отбора на всички нива.

Добре дошъл в Ботев Пловдив, Артур Платек! Пожелаваме ти късмет и успехи с нашия клуб!", написаха от Ботев (Пловдив).