Мъката за Ботев (Пловдив) в новия му дом продължава с пълна сила, след като "канарчетата" не спечелиха и седмия си официален мач на него.

Наистина кошмар, който едва ли някой фен на Ботев е подозирал, че ще преживее на дългоочаквания нов стадион, на който обаче представянето на отбора е просто катастрофално.

А ужасната серия продължи с 0:2 от Арда в четвъртия кръг на новия сезон, след който Ботев има твърде скромния актив от едва две точки.

Статистиката за седем официални домакинства на "Колежа" пък е следната: Шест загуби, едно нулево реми и само един вкаран гол, вкаран при поражението с 1:3 от Левски преди две седмици.

Арда например е с актив 5:0 на "Колежа", защото след 3:0 в последния кръг от миналия шампионат, сега успя да постигне нова комфортна победа на този стадион. Нещо, което Ботев все още не може да стори.

Естествено, че това породи новата порция фенско недоволство, което обаче бе насочено изцяло към играчите. Те бяха изпратени с освирквания и обидни скандирания, докато треньорът Станислав Генчев единствено получи аплодисменти.

Истината е, че днес Арда просто бе отборът с ясен план как да открадне трите точки и го стори по доста зрял начин, без блясък, но и без излишни рискове.

Всичко това се случи само в рамките на няколко минути в края на първото полувреме, когато резултатът бе открит след центриране на Радослав Цонев от корнер, при което необезспокоявания Омар Сако вкара с глава.

Минути по-късно потресаващата в тези мигове отбрана на Ботев бе хваната на контраатака, а пък Станислав Иванов дори се подигра на Роберто Пунчец, завъртайки го няколко пъти преди да отбележи за 2:0.

И макар Ботев да опита да промени развоя нанещата през втората част, атаките на "канарчетата" бяха доста вяли и безопасни, а Арда спокойно си осигуи успеха.

А седем мача след грандиозното откриване, "Колежа" се оказва приятно място за всеки отбор, само не и за домакините от Ботев.