След като преди месец от Ботев (Пловдив) поискаха чуждестранни съдии за полуфиналите в Купата на България срещу ЦСКА, но желанието им категорично бе отхвърелно от БФС, сега "канарчетата" пак надигнаха глас по темата за съдийството.

На двата отбора предстои реванш в Пловдив след броени дни, а първата полуфинална среща бе спечелена минимално от пловдивчани - с 1:0. Сега желанието на "жълто-черните" е срещата на стадион "Христо Ботев" да бъде ръководена от някой от международните рефери у нас.

Съдия на първия полуфинал бе Драгoмир Драганов, който попада в желаната от Ботев категория - международни рефери. Тогава Драганов изгони Браян Кордоба от ЦСКА и Ивелин Попов от гостуващия тим.

Ето и цялата позиция на пловдивския тим:

"ПФК Ботев (Пловдив) изразява своето желание предстоящият полуфинал срещу ЦСКА на 1 май на стадион "Христо Ботев" да бъде ръководен от някого от международните съдии на България.

Нашият клуб вярва в качествата и обективността на избраните от УЕФА родни арбитри. Надяваме се на 1 май футболните аргументи да изпратят един от двата отбора на финала без след двубоя да има нуждата да се обсъжда ролята на съдията.

Искрено вярваме, че този път и срещата ще бъде отразена с достатъчен брой камери, за да може и системата ВАР да функционира пълноценно.

В името на феърплея, на футбола и най-вече - на феновете""