Ръководството на "Ботев" (Пловдив) входира официална молба към Българския футболен съюз, свързана с реферите на предстоящите полуфинални двубои с ЦСКА в турнира за Купата на България.

Двата тима играха в мач от първенството миналия уикенд, като "армейците" победиха с 4:0, но гостите имаха сериозни претенции към съдийството. Именно това е причината да се стигне до това искане, като в молбата пловдивчани подчертават за "многократно ощетяване, попречило за постигане на набелязаните цели".

Ето и какво написаха "канарчетата" в официалната си страница във "Фейсбук", където и споделиха молбата:

"Уважаеми Ботевисти,

ПФК "Ботев" поиска официално от БФС предстоящите полуфинални срещи от турнира за Купата на България, в които един срещу друг ще се изправят отборите на "Ботев" и ЦСКА-София, да бъдат ръководени от чуждестранни рефери.

Всички ние видяхме тенденцията и грубото погазване на правилата при последната ни среща за първенство с отбора на ЦСКА-София, като желаем това да не се повтаря никога повече.

Вярваме, че честната игра е най-важното в идващите футболни битки, а за тази цел факторът "съдийство", като дългогодишен проблем в българския футбол, трябва да бъде елиминиран.

Нека по-добрият отбор продължи!

С уважение,

Ръководството на ПФК "Ботев"