Тиаго Силва остава един от най-добрите чужденци, играли в българското футболно първенство. Бразилецът бе изключително полезен отляво на защитата и игра шест години в България, като първо бе в Литекс, а после и в ЦСКА. Вече на 41 години, Силва се занимава с бизнес в родната си Бразилия, но обичта му към България остава все така силна.

Футболистът никога не е крил топлите си чувства към нашата страна, като дори получи български паспорт и дебютира за националния отбор през 2005 година. Победата с 3:1 над Турция се оказа и негов бенефис, защото ФИФА му забрани да играе повече, след като стана ясно, че е записал мач за младежкия национален отбор на Бразилия по-рано през кариерата си.

Вчера Тиаго си припомни единствената си среща с националния екип чрез пост във "Фейсбук".

"На днешната дата, преди точно 15 години, дебютирах за националния отбор на България. Искам да благодаря на президента Гриша Ганчев, който беше активен деец по натурализацията ми. На живата легенда на България Христо Стоичков, който ме покани да играя под негово ръководство и научих толкова много за съвсем малко време. И на цялата българска нация - всички се отнасяха и продължават да се отнасят към мен с огромна обич", написа Тиаго, а освен Ганчев и Стоичков, отбеляза в поста и Димитър Бербатов.

Бразилецът използва и множество хаштагове, сред които "Мила родино", "Слънчев бряг", "Черно море" и "Витоша".