В Челси вероятно са мислели, че решават дългосрочно всичко на вратарската позиция през 2018 година, когато купиха Кепа Арисабалага за малко повече от 70 милиона паунда. Испанецът обаче е отчайващ в доста дълги периоди, което принуди "сините" да купят Едуард Менди от Рен това лято.

Той пристигна на "Стамфорд Бридж" по препоръка на Петер Чех, който извървя подобен път, за да се превърне в клубна легенда. В момента ветеранът е в ролята на съветник, но вратарските неволи принудиха ръководството да се реши на нестандартен ход и да картотекира Чех в състава за Висшата лига. 

38-годишният бивш национал на Чехия е включен като "аварийна опция", гласи официалното съобщение на лондончани. Освен Кепа, Менди и Чех, Франк Лампард има още и друго старо куче като опция за вратарския пост - Уили Кабайеро.

"Това e предпазна мярка предвид безпрецедентните условия, създадени от кризата с COVID-19. Той е със статута на играч без договор", гласи още съобщението. 

Чех пази за Челси между 2004 и 2015 година, изигравайки общо 494 мача, като почти всички от тях бяха рамо до рамо с настоящия треньор на клуба Франк Лампард.